Mi è venuta in mente una ipotesi sulla possibile commercializzazione degli iphone nel nostro paese con relativo contratto capestro con Tim.
Ma se si finisse poi a vendere gli apparecchi sull’ apple store come negli USA e se il contratto con Tim si deovesse poi attivare tramite Itunes il problema potrebbe essere risolto alla fonte, come del resto è stato risolto per AT&T.
Ok, ho detto una cavolata ma mi passava per la testa e stavo prendendo il caffè in ufficio, quindi…
in realtà pare che il contratto dovrai sottoscriverlo in negozio… quindi se non lo sottoscrivi non ti danno il telefono e se non lo usi devi pagare una salata penale… almeno da noi funziona così!
Tandemové zoskoky su v podstate mladym sportovym konceptom . Prvy zoskok s dvoma sportovcami na jednom padaku sa uskutocnil v roku 1977. Nasledne sa zacal vyskum padakoveho zariadenia pre tandemový zoskok. Prvy tandemovy zoskok na novo vyvinutom systeme sa stal v roku 1983 a v roku 1987 bol patentovany prvy tandemovy padak Strong dual Hawk system.
Pred vyvinutim tandemoveho padaku mohli vyskusat parasutizmus iba trenovani ludia s skolenim pre zoskoky. Dnes je situacia odlisna a tandemovy zoskok je najbezpecnejsou a najrychlejsou cestou ako skusit I zazit volny pad. Nie je k tomu potrebna ziadna lekarska prehliadka ani specialny kurz . skolenie na tandemový zoskok trva asi 20 minut.
Pri tandemovom zoskoku ma na sebe instruktor padak pre dve osoby. Pasazier tandemoveho zoskoku ma na sebe specialny harness, pomocou ktoreho je priviazany k tandem instruktorovi. Tandemove zoskoky sa smu vykonavat najmenej z vysky 2,5km nad zemou. K tomu sluzia dobre lietadla ktore do takej vysky vyletia. Jednym z nich je napriklad Let L410 Turbolet, ktory pouzivame aj my.
typicka vyska tandemoveho zoskoku je 4km. z tejto vysky trva volny pad pri tandemovom zoskoku okolo 50 sekund, potom instruktor nafukne tandemový padak. Na tandemovom padaku je dlhy let po landing asi 6 minut. landing je jemne , bez uderu.
Tandemové zoskoky su v podstate mladym sportovym stylom. Prvy zoskok s dvoma ludmi na jednom padaku sa stal v roku 1977. potom sa zacal vyskum padakoveho zariadenia pre tandemový zoskok. Prvy tandemovy zoskok na novo vynajdenom systeme sa urobil v roku 1983 a v roku 1987 bol patentovany prvy tandemovy padak Strong dual Hawk system.
Pred vynajdenim tandemoveho padaku smeli vyskusat parasutizmus iba trenovani sportovci s vycvikom pre zoskoky. Dnes je situacia ina a tandemovy zoskok je najbezpecnejsou a najrychlejsou sposobom ako skusit I zazit volny pad. Nie je k tomu potrebna nijaka lekarska prehliadka ani specialny skolenie. Priprava na tandemový zoskok je dlha asi 20 minut.
Pri tandemovom zoskoku ma na sebe instruktor padak pre dve osoby. Pasazier tandemoveho zoskoku ma na sebe specialny postroj , pomocou ktoreho je pripnuty k tandem instruktorovi. Tandemove zoskoky sa mozu skakat najmenej z vysky 2500m nad terenom . K tomu sluzia vyhovujuce aeroplany ktore do takej vysky vyletia. Jednym z nich je napriklad Let L410 Turbolet, ktory pouzivame aj my.
typicka vyska tandemoveho zoskoku je 4000m . z takejto vysky je dlhy volny pad pri tandemovom zoskoku priblizne 50 sekund, potom instruktor nafukne tandemový padak. Na tandemovom padaku trva let po landing okolo 6 minut. Pristatie je jemne , bez uderu.